Route

Nieuwstad Groningen is met alle vervoersmiddelen eenvoudig te bereiken. Vanaf het station is het nog geen 10 minuten lopen!
Nieuwstad is ook met de auto te bereiken. Zo kun je eerst de dames bekijken om vervolgens te voet verder te gaan.
Parkeren kan op enkele minuten afstand in meerdere nabij gelegen parkeergarages of in de parkeervakken aan de Gedempte Zuiderdiep.

 

 

Vanuit Leeuwarden / Drachten

In Groningen aangekomen, ga rechtdoor op de Julianaplein en neem de eerste afslag richting Groningen-Helpman. Ga linksaf op de Hereweg richting het centrum. Rijd alsmaar rechtdoor tot je over een brug komt met daaronder de treinsporen. Ga daarna op de kruising linksaf en ga daarna rechtsaf op de volgende kruising bij de Emmabrug. Rijd rechtdoor met de rotonde mee tot je bij een T-splitsing uitkomt. Sla rechtsaf en ga na 250m de eerst volgende afslag linksaf. Aan de overkant heb je na 25m aan de rechterzijde je bestemming bereikt.

 

Vanuit Assen

Via de A28 richting Groningen kom je uiteindelijk bij de Julianaplein uit. Neem de afslag voor Julianaplein naar rechts en houd links aan richting Groningen-Centrum.
Na ongeveer 1 km kom je uit op een kruispunt. Ga rechtdoor over de Emmabrug en rijd vervolgens rechdoor met de rotonde mee tot je bij de T-splitsing uitkomt op de Zuiderdiep. Ga hier rechtsaf en neem na ongeveer 250 meter de eerst volgende afslag naar links. Aan de overkant vind je na ongeveer 25m aan je rechterzijde de Nieuwstad in Groningen.

 

Vanaf het Centraal station (lopend/fiets)

Vanaf het Centraal Station loop je ter hoogte van het midden van de Stationsweg naar de stoplichten met voetgangersoversteekplaatsen. Nadat je bent overgestoken loop je over de H.N. Werkmanbrug voor het Groninger Museum langs en loop je alsmaar rechtdoor. Na ong. 500m kom je uit op de Gedempte Zuiderdiep. Steek vervolgens over naar de overkant en ga tussen de gebouwen in de Folkingestraat rechtdoor. Na ongeveer 50m kom je uit op een kruispunt met aan beide zijden de Nieuwstad in Groningen.

© Copyright 2017 Nieuwstad Groningen All Rights Reserved